Pentru inscrierea la SOSO AUTO, trebuie sa veniti la secretariatul nostru doar cu buletinul sau o carte de identitate.

Veti fi reparatizat la seria urmatoare si veti participa la cursurile de legislatie timp de 6 zile lucratoare, din momentul inceperii acesteia dupa care vor incepe orele de condus.

Dosarul dvs. trebuie completat cu urmatoarele documente:
> Fisa medicala, in care sa se specifice ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule categoria B pe drumurile publice (aceasta se elibereaza NUMAI de catre clinici avizate de catre ministerul transporturilor)
> Avizul psihologic, din care sa reiasa ca sunteti apt pentru categoria B
> Cazierul judiciar cu mentiunea EXAMEN AUTO.

Pentur testarea medicala si cea psihologica, va putem trimite la o clinica autorizata, daca nu aveti timp sau unde sa face aceste testari. Transportul este asigurat de noi si nu va fi nevoie sa asteptati la coada sau sa aveti nevoie de programare.

In momentul in care documentele specificate mai sus sunt adaugate la dosar si orele de legislatie au fost finalizate, urmaeaza programarea pentru cele 15 ore de condus. Acestea se fac in functie de pachetul ales si dispnobilitatea masinilor si programului dvs.

Dupa finalizarea orelor de condus, va vom pregatii dosarul pentru sustinerea examenului auto. Acesta se ridica in 2-3 zile de la secretariat.

Pasul urmator pentru dvs. este sa platiti la CEC cele doua taxe in valoare de 6 RON (taxa examinare) si 68 RON (contravaloare permis). Aceste chitante le veti atasa la dosarul eliberat de catre noi si cu dosarul complet va prezentati al sediul DRPCIV pentru a sustine proba teoretica.

Depunerea dosarului se face la unul dintre ghiseele de la etajul 1, unde va fi verificata corectitudinea datelor in documentele prezentate, dupa care veti fi indrumat catre sala de examen. Pentru a promova examenul teoretic, trebuie ca in 30 minute sa raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari din cele 26.

In cazul i ncare ati promovat examenul teoretic trebuie sa programati data si locul in care veti sustine examenul practic. Vetia avea de ales intre Parcul Carol, Teatrul Masca si Republica, dupa care ne sunati si comunicati data si zona, pentru a rezerva masina in ziua examenului,

Daca ati fost declarat RESPINS, trebuie sa asteptati 16 zile calendaristice pentru a putea sa va prezentati din nou la examen.

In ziua sustinerii probei practice trebuie sa aveti la dumneavoastra dosarul eliberat de scoala si cartea de identitate sau buletinul.

Dupa sustinerea probei practice,daca sunteti declarat RESPINS, legea prevede efectuarea a 6 ore de pregatire practica ( adica 3 sedinte), pentru a putea solicita o noua programare la examenul practic. Asta inseamna ca in termen de 16 zile calendaristice, dumneavoastra trebuie sa va prezentati la scoala, sa efectuati cele 3 sedinte suplimentare, in urma carora va vom elibera o adeverinta, iar cu aceasta va veti reprograma la examenul de traseu.

Conditii de obtinere a permisului de conducere

Persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Sa aiba vârsta de cel putin 17 ani si 9 luni;
Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoria B;
Sa nu fi fost condamnata definitiv pentru una din infractiunile prevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia sau reabilitarea;
Sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi;
Sa fie declarat admis in urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).
Acte necesare pentru inscriere la scoala de soferi:

Pentru a putea incepe cursurile, este suficient sa va prezentati la secretariatul scolii avand la dumneavoastra urmatoarele documente:

Cartea /Buletinul de Identitate;
Avans minim in valoare de 200 RON, pentru a achita prima rata;
Cazierul Judiciar cu mentiunea „EXAMEN AUTO” (sa fie in termen – nu mai vechi de 6 luni de la data eliberarii de catre organele de politie);
Aviz Psihologic cu mentiunea „apt psihologic curs auto categ. B”;
Buletin de Analize Medicale impreuna cu dovada platii (chitanta sau bon fiscal) precum si stampila Unitatii Sanitare Autorizate din care sa reiasa ca ati efectuat setul de analize medicale conforme in vederea obtinerii permisului de conducere si ca sunteti apt din punct de vedere medical pentru a incepe cursurile de scolarizare auto.